ΦΑΡΜΑΚΑ Ή ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γυμναστική: Η άσκηση πρέπει να συνταγογραφείται ως ιατρική θεραπεία!

Για τους περισσότερους ανθρώπους η άσκηση είναι απλώς ένας τρόπος να φτιάξουν το σώμα τους και να αισθανθούν υγιείς. Οι επιστήμονες, όμως, έχουν α??οκαλύψει ότι η τακτική δραστηριότητα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για χρόνιες παθήσεις υγείας.

Συνήθως, οι γιατροί συνταγογραφούν φάρμακα ή κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις ενάντια στην καρδιακή νόσο, στην χαμηλή οσφυαλγία, στο διαβήτη και σε άλλες χρόνιες ασθένειες. Ωστόσο, οι ειδικοί πλέον προτείνουν στους επαγγελματίες της Υγείας να «συνταγογραφούν» τη γυμναστική για να ανακουφίζουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτά τα προβλήματα.

Ποιες ασκήσεις ταιριάζουν σε κάθε πάθηση!

Ορισμένες ασκήσεις είναι επωφελής ανάλογα με τον τύπο της νόσου. Για τους ασθενείς που πάσχουν οστεοαρθρίτιδα του γόνατος ή του ισχίου, συνιστώνται ασκήσεις που επικεντρώνονται στην μυϊκή ενδυνάμωση, αερόβια και ασκήσεις εύρους κίνησης.

Αυτές οι ασκήσεις ανακουφίζουν από τον πόνο και βελτιώνουν τη λειτουργ??α των αρθρώσεων. Εν τω μεταξύ, για όσους έχουν πόνο χαμηλά στην πλάτη, να υποβάλλονται ατομικά σε συνεδρίες με ασκήσεις υπό την επίβλεψη φυσιοθεραπευτή για οκτώ έως 12 εβδομάδες, καθώς και ακολουθούν πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι.

Για τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο πτώσεων, οι ομαδικές ή ατομικές ασκήσεις με φυσιοθεραπευτή ή γιατρό θα βελτιώσουν την ισορροπία, τη δύναμη και το συντονισμό. Οι ασκήσεις για τους ασθενείς με διαβήτη, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, καρδιακή νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια θα πρέπει να συνταγογραφούνται από τους γιατρούς με ε??δική εκπαίδευση, σύμφωνα με την έρευνα.

Η άσκηση είναι μια αποτελεσματική, αλλά παραμελημένη θεραπεία για πολλές χρόνιες παθήσεις. Ωστόσο, όπως και με τις χειρουργικές επεμβάσεις, η άσκηση δεν είναι μια ενιαία οντότητα, αλλά πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στην κατάσταση του κάθε ασθενή.