Χάστε θερμίδες για τη «Φλόγα»-Μόνο ένα περιστατικό παιδικού καρκίνου το 2019 στη Μαγνησία

Μία νέα πρωτοβουλία στήριξης του έργου της «Φλόγας» αναλαμβάνεται από το Γυμναστήριο «Body Balance» που το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 διοργανώνει τμήματα ομαδικά αλλά και personal training στο χώρο του με ελάχιστη συμμετοχή 2 ευρώ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του Γυμναστηρίου (2421046384)  και να κλείνουν ραντεβού καθημερινά από τις 9π.μ. έως τις 10μ.μ. αφού πρώτα ενημερωθούν για τις δράσεις από την ιστοσελίδα www. bodybalancevolos.gr αλλά και τη σελίδα του γυμναστηρίου στο facebook.

Ομάδα του γυμναστηρίου κάθε χρόνο συμμετέχει στον αγώνα τρεξίματος για τη «Φλόγα» και φέτος οι υπεύθυνοι  αποφάσισαν να στηρίξουν το έργο και έμπρακτα με αυτή τη δράση, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο Περικλής Παλής. «Είναι ευκαιρία να στηρίξουμε τη Φλόγα αλλά και να χάσουμε θερμίδες και να δούμε από κοντά ένα τρόπο ζωής που συμβάλλει να είμαστε υγιείς».  Επιπλέον η υπεύθυνη της Φλόγας στη Μαγνησία, Ντίνα Τριανταφύλλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συγκινητική υποστήριξη φορέων στο έργο της.

Μόνο ένα περιστατικό παιδικού καρκίνου στη Μαγνησία το 2019

Στις 12 Φεβρουαρίου στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου η Φλόγα οργανώνει εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου. Φέτος θα παρουσιάσει στοιχεία από τους τρεις ξενώνες της στην Αθήνα που έχουν δυναμικό φιλοξενίας 70 ατόμων, για τις διαμονές παιδιών την τελευταία δεκαετία από όλη την Ελλάδα. «Θα έχουμε έτσι μία εικόνα για το πόσες περιπτώσεις παιδικού καρκίνου έχουμε διαγνωσμένες από τις διαμονές παιδιών στους ξενώνες. Δυστυχώς το υπουργείο Υγείας ενώ εδώ και δεκαετίες του παραδώσαμε ένα πρόγραμμα καταγραφής και θα έπρεπε να συνεργαστεί με όλα τα παιδο-ογκολογικά Νοσοκομεία εντούτοις δεν το έπραξε ποτέ. Έτσι δεν μπορούμε να μιλούμε για αυξήσεις η μειώσεις στα ποσοστά».

Στη Μαγνησία μόνο μία περίπτωση παιδικού καρκίνου καταγράφηκε το 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία της «Φλόγας». «Εκτιμώ ότι τα στοιχεία από τους ξενώνες θα μας δώσουν μία εικόνα πιο κοντά στην πραγματικότητα, αλλά και πάλι δεν είναι στοιχεία Νοσοκομείων. Τα τελευταία πέντε χρόνια φιλοξενήθηκαν πολλά παιδιά από το Νομό Άρτας αλλά και από Μεσσηνία και Λάρισα. Όμως εμείς δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο καταγράφεται στις διαμονές η αύξηση αυτή».