ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQ

Πόση ώρα είναι καλό να διαρκεί μια ημερήσια προπόνηση;

Από 45 λεπτά έως 75 λεπτά εάν είσαι αρχάριος.
Από 60 λεπτά έως 90 λεπτά για τους πιο προχωρημένος.
Εξαρτάται από το επίπεδο του καθενός και το είδος της άσκησης που θα ακολ??υθήσει.

Πόσες φορές είναι καλά να έρχομαι τη βδομάδα για να δω αποτελέσματα;

Σύμφωνα με όσα συνιστούν οι περισσότεροι ειδικοί, τα ενήλικα άτομα θα πρέπει να ασκούνται για χρονικό διάστημα 45 έως 90 λεπτών τις περισσότερες αν όχι όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Μια καλή αρχή για κάποιον που δεν έχει γυμναστεί σχεδόν ποτέ ή έχει πολύ καιρό να γυμναστεί, είναι 3 με 4 φορές τη βδομάδα.

Ποια ομαδικά προγράμματα μπορώ να παρακολουθήσω εγώ;

Όλα τα ομαδικά προγράμματα του γυμναστηρίου μας απευθύνονται στην πλειονότητα των αθλούμενων με μερικές εξαιρέσεις. Ανάλογα τις απαιτήσεις και τους στόχους του καθενός ξεχωριστά, οι γυμναστές μας θα σας κατευθύνουν στο ιδανικό για σας συνδυασμό προγραμμάτων για το τέλειο αποτέλεσμα!

Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου;

Σίγουρα την καλή σας διάθεση και ένα τεράστιο χαμόγελο! Καλό θα είναι μαζί σας να έχετε ένα μπουκάλι νερό και ρούχα να αλλάξετε μετά την άσκηση(μπορείτε αν θέλετε να πάρετε μαζί σας και ένα ζευγάρι πλαστικές παντόφλες για το χώρο των αποδυτηρίων αν σκοπεύετε να κάνετε μπάνιο). Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα προσωπικό λουκετάκι αν σκοπεύετε χρησιμοποιήσετε τα ντουλαπάκια για την ασφάλεια των προσωπικών σας αντικειμένων.
Επίσης απαραίτητη είναι η χρήση πετσέτας για να σκουπίζετε τον ιδρώτα σας και να μην αφήνετε ιδρωμένα τα καθίσματα των μηχανημάτων.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να πηγαίνω γυμναστήριο;

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Iδανική ώρα για να γυμναστείτε είναι αυτή που εξυπηρετεί εσάς καλύτερα, γιατί έτσι θα μπορέσετε να συνεχίσετε το πρόγραμμά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. H γυμναστική το πρωί θα σας δώσει ενέργεια και ζωντάνια, αλλά αν δεν είστε πρωινός τύπος, ξεχάστε το!

Πόση ώρα πριν τη γυμναστική πρέπει να έχω φάει;

Mην ξεκινήσετε για το γυμναστήριο αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 2 ώρες από τη στιγμή που φάγατε. Tο διάστημα αυτό, βέβαια, εξαρτάται και από την ποσότητα, αλλά και το είδος του φαγητού που έχετε καταναλώσει. Aν πρόκειται για ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ, οι 2 ώρες είναι αρκετές, ενώ για ένα πλήρες γεύμα, οι 3 ώρες δεν αρκούν.

Συστηματική άσκηση ή συστηματική δίαιτα;

Από χρόνια τώρα όλες οι επιστημονικές έρευνες στο χώρο του Fitness αλλά και της διατροφής έχουν δείξει πως ο πιο σωστός δρόμος είναι η συστηματική άσκηση σε συνδυασμό με συστηματική διατροφή. Ο μοναχικός δρόμος, μόνο γυμναστική ή μόνο διατροφή, δε θα επιφέρει τα σωστά κι επιθυμητά αποτελέσματα.

Ποιος τύπος διατροφής συνιστάται όταν κάνω γυμναστική;

Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν πως η κατανάλωση υδατανθράκων από πηγές όπως τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, τα φασόλια καθώς και φρούτα και λαχανικά, αποτελούν την καλύτερη μέθοδο διατροφής. Ωστόσο, νεότερες έρευνες αναδεικνύουν ως πιο ωφέλιμη την ήπια κατανάλωση πρωτεϊνών και φυτικών λιπών. Θα πρέπει να έχετε κατά νου πως η διαδικασία της πέψης των συγκεκριμένων τύπων τροφών απαιτεί περισσότερο χρόνο και άρα θα πρέπει να αναμένετε λίγο περισσότερο προτού φορέσε??ε τη φόρμα και τα αθλητικά σας παπούτσια και εξορμήσετε για τη γυμναστική σας. Τέλος, δεν θα πρέπει να αμελείτε την κατανάλωση υγρών, η οποία κατέχει μεγάλη σημασία για την αποφυγή της αφυδάτωσης. Για περισσότερες πληροφορίες κλείστε ένα ραντεβού με την διαιτολόγο μας!

Σε πόσο καιρό αρχίζουν να γίνονται αισθητά τας αποτελέσματα της συστηματικής γυμναστικής;

Από την πρώτη κιόλας μέρα επέρχονται βελτιώσεις στο σώμα οι οποίες όμως δεν είναι ορατές!